Direkt:

Content:

Gebruiksaanwijzing

Gebruik

Voor gebruik dient het asrooster onderin het Braadvuur te worden gelegd.
Het Braadvuur mag uitsluitend mét asrooster worden gebruikt.

Schoonmaken

De buitenkant van de vuurschaal kan met water en een borstel worden schoongemaakt. Voordat het Braadvuur na het schoonmaken weer kan worden gebruikt, dient het volledig te zijn gedroogd. Zolang het keramiek nat is, mag het Braadvuur niet worden aangestoken.
De binnenkant hoeft niet te worden schoongemaakt, door de hoge temperaturen bij het stoken brandt de schaal zichzelf schoon. De afgekoelde as kan met een borstel worden verwijderd.
De meegeleverde emaillen pan kan met gewoon afwasmiddel worden schoongemaakt en mag ook in de afwasmachine.

Veiligheidsinformatie

Het Braadvuur mag uitsluitend buiten (in de open lucht) op een vlakke, stabiele en onbrandbare ondergrond worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor gebruikt met de als accessoire verkrijgbare staander. Bij een open vuur, zoals bijvoorbeeld bij het stoken van hout, een straal van 2 meter vrijhouden van brandbare materialen en objecten.
Het Braadvuur wordt bij gebruik zeer heet, ook aan de buitenkant. Verplaats het Braadvuur niet tijdens gebruik. Na gebruik kunt het verplaatsen wanneer het is afgekoeld of anders met veiligheidskleding (hittebestendige handschoenen).

LET OP: nooit vloeibare of gelvormige aanmaakmiddelen gebruiken. Deze kunnen in het keramiek trekken en bij het ontbranden het keramiek laten barsten. Tevens kan het gebruik van dergelijke aanmaakmiddelen tot een explosie leiden, met gevaar voor ernstig lichamelijk letsel en materiële schade.

Doof het Braadvuur NOOIT met water. Daardoor wordt het keramiek overbelast en kan barsten. Laat het Braadvuur vanzelf uitgaan of doof het met zand.

Niet van boven op of in het brandende materiaal blazen, daardoor kunnen gloeiende deeltjes door de luchtgaten onderin de vuurschaal naar buiten worden geblazen.

Een nat Braadvuur mag niet worden gebruikt. Altijd eerst laten drogen.

Wanneer de vuurschaal is beschadigd, mag het Braadvuur niet meer worden gebruikt.

Laat kinderen nooit zonder toezicht met het Braadvuur spelen.

Let bij open vuur extra op kinderen en dieren.

Download PDF


denk-logo-footer

© 2020 DENK

Keramische Werkstätten e.K.

* ALLE PRIJZEN INCL. BTW, EXCL. VERZENDKOSTEN