Direkt:

Content:

Over Denk

Wij vinden het fijn dat u geïnteresseerd bent in ons werk.

DENK Keramik werd in 1964 in Coburg, Bayern, door Franz Denk als familiebedrijf opgericht. Sindsdien wonen en werken we in Coburg, en wordt het bedrijf inmiddels door zoon Fabian Denk in de tweede generatie gevoerd.

Als ambachtsbedrijf staan bij ons de mens en het natuurlijke materiaal keramiek centraal. Onze producten vertonen dan ook bewust de tekenen van de handarbeid en de natuurlijke schoonheid van het keramiek. Uit elk uniek product straalt het vakmanschap en de hartstocht van onze medewerkers. Voor goede producten is goed opgeleid en gemotiveerd personeel nodig. Bij ons werken uitsluitend vaklieden, die bij ons zijn opgeleid.

Onze productfilosofie is in drie begrippen samen te vatten: kwaliteit, nut, schoonheid.

Wij willen onze klanten slechts de beste kwaliteit aanbieden. Wij voelen ons zowel mens als natuur verplicht duurzame producten te leveren. Daarom bieden we geen kortlevende trendproducten of producten die snel verslijten aan. Onze klanten hebben de zekerheid, dat de keuze voor DENK met een duurzaam, waardevol en waardevast unicaat wordt beloond.
Voor ons moet elk voorwerp van DENK de klanten een hoge toegevoegde waarde bieden.
Met het Smeltvuur als voorbeeld kunnen we onze bedrijfsfilosofie verduidelijken: het Smeltvuur geeft licht als een kleine haard en wordt zelfs bij sterke wind niet uitgeblazen – ideaal voor sfeervolle tuinverlichting. Als brandstof kunnen kaarsresten worden gebruikt – een goedkope en grondstofbesparende brandstof. De permanente kous hoeft niet te worden vervangen – er ontstaan geen bijkomende kosten.

Met onze authentieke en aan het materiaal aangepaste vormgeving willen we het geschoolde oog en de ontvankelijke geest aanspreken en plezieren. Onze producten moeten sierlijkheid en schoonheid uitstralen. Daardoor is DENK reeds met meerdere nationale en internationale prijzen en onderscheidingen beloond.

Patenten:
Veel van onze producten zijn uniek. In hun vorm en functionaliteit vindt u deze slechts bij DENK. Om ervoor te zorgen dat dat ook zo blijft, hebben we onze ontwikkelingen en innovaties door verschillende nationale en internationale patenten, merk- en beeldrechten laten beschermen. Het consequente handhaven van onze rechten zorgt voor bescherming van onze klanten en behoud van onze arbeidsplaatsen in Duitsland.

Natuurbescherming en duurzame fabricage:
Wij verwerken slechts hoogwaardige klei uit onze regio. Daardoor vermijden we lange transportwegen. In onze klei en glazuren komen geen gezondheidsschadende stoffen of stofverbindingen voor. Onze brandtechniek voldoet aan de huidige stand van de techniek. Als brandstof gebruiken wij uitsluitend het dure maar bijzonder schone en efficiënte propaangas. De restwarmte uit onze ovens wordt voor het voordrogen en als verwarming gebruikt. Een deel van onze productieruimtes is uit houtbouw en energieneutraal gebouwd. Als verpakkingsmateriaal gebruiken we uitsluitend karton van gerecycled papier en zijn bij een gecertificeerd afvalverwijderingssysteem aangesloten, dat in heel Duitsland actief is.

Ons complete productoverzicht kunt u vinden op www.denk-keramik.de.

DENK Aqua – het door ons ontwikkelde water-activerings systeem:
Nadat we ons meer dan 20 jaar met het element water hebben bezig gehouden, is hieruit een bijkomend werkgebied ontstaan. Daarbij gebruiken we speciaal ontwikkelde keramische vormstenen om water te activeren. Meer informatie vindt u in onze DENK Aqua brochure of op www.denk-aqua.de.

Mocht u vragen hebben, helpen wij u graag verder.
Wij hopen dat wij ook u met een origineel DENK-product kunnen verblijden.

Met hartelijke groeten,
Fabian Denk


denk-logo-footer

© 2019 DENK

Keramische Werkstätten e.K.

* ALLE PRIJZEN INCL. BTW, EXCL. VERZENDKOSTEN